FORSIDEN
BESTIL ON-LINE
OM FORLAGET
ANDAGTS BØGER
EVENTYR BØGER
5 EVENTYR, NYT MOD
ET NYT FORÅR
JERIKOROSEN
MUNKEBJERGBØGEN
NØKKEROSEN
SKAGENROSEN
YPPERSTEPRÆSTENS SØN
VIKINGEMOD
VIKING COURAGE
VIDNESBYRD BØGER
EMNEBØGER


Vikingemod


 

 

Skønlitteratur for alle aldre.

 

 

Et vikinge eventyr på dansk.

 

 

Tidsløst, spændende og glædeligt inspirerende eventyr - om hvordan de danske vikinger blev kristne. Et eventyr der er som et spejl, hvor man ser livet med nogle af dets gode - såvel som mindre gode - sider. Om glæde og sorg og håb for fremtiden.

 

 

 

Forfatter : Gert Grube - 32 sider - 25 kr

 

Bestil denne bog on-line

 I Danmark har kristendommen altid været en kulturbærende faktor og er det stadig. Men hvordan begyndte det i grunden?  Engang imellem må man tage arvegodset frem og nøje betragte dets indhold.

 

Vi må tilbage til vikingetiden ( 700 – 1100 e. Kr.), som på flere måder var en afgørende tid. Årene blev en overgangsperiode mellem forhistorisk og historisk tid. Både de skriftlige kilder og de arkæologiske fund fortæller os, at det var en helt ny epoke på vej. Vikingetiden var en rig tid, både udadtil og indadtil. Landbruget fik et opsving, gårdene blev større og byer blev grundlagt (f.eks. Ribe og Hedeby).

 

Vikingeskibet blev den store forudsætning for rigdom og den militære slagkraft. Nu kunne man nå vidt omkring i Europa og etablere handelsforbindelser. Men vikingetiden blev også et opgør med den hedenske religion på grund af en ny lære om ”Den hvide Krist”. De nye religiøse strømninger kom dels fra England og dels fra Ansgars missions-virksomhed. Gamle helligdomme blev nedbrudt og talrige kirker blev bygget. Jo, Danmark gik ind i en helt ny tid.

 

Det er denne tidsepoke, som er rammen om eventyret ”Vikingemod”. Og eventyrets form er valgt, fordi fortællingen appellerer til såvel store som små. Desuden er eventyrformen tidløs og uopslidelig. Eventyr er tillige et spejl, hvor man opdager livet med alle dets modsætninger som glæde og sorg, modgang og medgang.

 

Vikingeeventyret er også oversat til engelsk og koster vejl. udsalg 25,- kr. for begge udgaver.

 


v/Gert Grube, Lundbjergvej 5, Gårslev, 7080 Børkop

Vikingemod. Eventyrbog fra Etnos Forlag

e-mail : Etnos Forlag